Meszároš po zranení verí v pozitívny scenár svojho návratu na ľad

25.08.2012 Celý región

Voorhees 25. augusta (TASR) – Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš verí, že sa po zranení vráti čo najskôr do zostavy klubu zámorskej NHL Philadelphia Flyers. Beka po odstránení problémov s chrbtom teraz trápi liečiaca sa Achilova šľacha.

Meszároš si začiatkom augusta počas individuálneho tréningu na Slovensku roztrhol achilovku. "Najprv som si myslel, že sa stalo niečo s topánkou," cituje slovenského hokejistu portál CourierPostOnline. Obranca Flyers však pri doskoku nešťastne dopadol na pravú nohu a po prekonaných problémoch s chrbtom sa opäť ocitol v starostlivosti lekárov. "Úplne roztrhnutá," skonštatoval 26-ročný hokejista na margo diagnózy o achilovke. Po prílete do Philadelphie absolvoval 7. augusta operáciu a prvé prognózy ho vyraďovali z hry na nešpecifikovaný čas.

Podľa zámorských médií je zranenie Meszároša podobné problémom Ryana Howarda. Ten sa po zranení vrátil na ľad až po deväťmesačnej prestávke. "Je strašné, že bol tak dlho mimo hry. Verím, že ja nebudem toľko pauzovať. Každý sa lieči individuálne," mieni Meszároš, ktorý radšej prirovnáva svoju situáciu k Justinovi Williamsovi. Krídelník Los Angeles Kings sa počas svojho pôsobenia v Caroline vrátil na ľad po 11 týždňoch od operácie achilovky v septembri 2008. V takomto prípade by sa slovenský obranca mohol vrátiť na ľad už 23. októbra a vynechal by iba štyri zápasy základnej časti. Samozrejme, za predpokladu, ak v NHL nebude výluka spôsobená spormi pri kolektívnom vyjednávaní. "Podľa toho, čo som sa dozvedel z novín, to nevyzerá dobre. Ešte nám však ostáva čas," dodal obranca Flyers, ktorý má s klubom ešte dva roky platnú zmluvu. "Pre mňa je teraz najdôležitejšie byť zdravotne v poriadku."

V sezóne 2010/11 bol Meszároš najlepším obrancom tímu, keď v 81 zápasoch nazbieral 32 bodov (8+24) a s 30 plusovými bodmi bol na piatej priečke v NHL. V minulom ročníku odohral iba 62 duelov s bilanciou 25 bodov (7+18) a šesť plusových bodov. Pre zranenie chrbta vynechal záverečných 20 zápasov základnej časti a 10 súbojov v play off. V súčasnosti je jeho chrbát v stopercentnom poriadku a po vyliečení zranenej nohy chce byť znovu pilierom obrany Flyers. Tú považuje za lepšiu, ako ju hodnotia kritici. "Nemyslím si, že sme slabí," uzavrel Meszároš. "Je smola, že sme nezískali Sheu Webera. Viem, že fanúšikovia i médiá vo Philadelphii majú veľké očakávania. Myslím si, že máme vynikajúco skombinovanú skupinu veteránov i mladých hráčov."
 

Vyberte región